Voor wie?
Supervisie is bedoeld voor professionals die willen onderzoeken waar zij nu op professioneel vlak staan en hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen. Zo help ik jou om je beroep nog beter uit te oefenen. Specifiek begeleid ik mensen die werken met mensen. Dat varieert van verpleegkundigen tot advocaten. En van trainers en leraren tot politieagenten. Ook bied ik specifieke begeleiding aan zorgprofessionals die voor hun SKJ-beroepsregistratie moeten reflecteren op hun handelen.
Hoe werkt het?
Tijdens de supervisie ga je jezelf ontwikkelen door te reflecteren op concrete ervaringen. Ik stel kritische vragen en help je met diverse werkvormen reflecteren op jouw doelen, kwaliteiten en belemmeringen. Aan de ene kant doe je waardevolle inzichten op. Aan de andere kant kom je tot suggesties om jouw handelen anders vorm te geven.
Een supervisietraject bestaat uit 10-15 sessies, die één keer per 2-3 weken plaatsvinden. De sessies duren 1 uur als je ze in je eentje volgt en 2 uur als jullie met 2/3 personen zijn. Een traject begint altijd met een intake. Daarin onderzoeken we wat jouw leervraag is en hoe ik je daarbij kan begeleiden.
Thema’s waar we naar kijken zijn bijvoorbeeld:
- Jouw methodes en technieken. Gebruik je de juiste methodes, richtlijnen en technieken? Pas je die correct toe in concrete situaties? Ontbreken er nog kennis of toepassingsmogelijkheden in je handelen? Hoe kun je je daarin ontwikkelen?
- Beroepsethische afwegingen. Maak je de juiste afwegingen in je beroep en houd je daarbij de morele aspecten goed voor ogen? In hoeverre spelen eigen normen en waarden een rol bij de keuzes die je in je werk maakt? En hoe integreer je de beroepscode in je handelen?
Persoonlijke vraagstukken. Doe je jouw werk op een manier die bij je past? Hoe spelen je eigen ervaringen en overtuigingen een rol in je handelen? Hoe bewaak je de grenzen tussen jouw professionele handelen en je persoonlijke waarden of betrokkenheid?